Sex masaja samiras underkläder homo

sex masaja samiras underkläder homo

Nu är den högsta rälsdelen på plats för den nya berg- och dalbanan Valkyria på Liseberg. Premiär för efterlängtad app. Nu kan du få boktips och reservera böcker, gå en guidad visning på Stadsbiblioteket eller chatta med en bibliotekarie i bibliotekens nya app — Biblioteket. Ett tal bilder från Guldheden under talet bildar tillsammans med tidningsklipp och historiska fakta en nästan 70 meter lång fotovägg längs husfasaderna på Dr Fries Torg. Invigning lördag 3 februari.

Inledde jubileumstemat Go global. Tillsammans med Skolbio och Göteborg Film Festival bjöd ni i fredags över 2 barn på bio för att inviga Lilla Filmfestivalen. Hur kommer det sig? Program för både stora och små.

Söndagen den 11 februari bjuder Stadsbiblioteket på en resa till sápmi. Små besökare får färdas till landet där solen skiner på natten via en magisk musikteater och på Trappscenen förenar samiska queeraktivist Timmie Märak politik, punk och poesi.

Det och mycket mer händer när Göteborgs stadsbibliotek firar samernas nationaldag. Båda med ett stort intresse för Moa Martinsson. Resultat är en film om författarens liv och nu på söndag ger Stadsbiblioteket en inblick i filmarbetet. Linda Lampenius, Lill Lindfors och Tom Ahland är några av många kända namn i programmet för årets upplaga av Livslust, stadsdelsförvaltningen Norra Hisingens satsning på aktiviteter för seniorer. Satsningen, som i år firar tio år, hade i fjol över 30 besökare.

Hallå där Henrik Ekersund, konsulent på idrotts- och föreningsförvaltningen. I onsdags ordnade ni två föreningsforum — vad är det för något? Göteborgs konserthus ska få en ny platsbyggd orgel.

År beräknas det nya instrumentet kunna tas i bruk. Zumba, isdisco, vattengympa och gymguidning. Under en vecka erbjuds massor med gratisaktiviteter på Göteborgs Stads friskvårdsanläggningar. Syftet är att visa upp det stora utbudet och få fler fysiskt inaktiva att börja röra på sig. Hallå där Jarmo Thessler, teamledare på idrotts- och föreningsförvaltningen.

Vad har du för trevliga nyheter till skridskosugna göteborgare? Fler göteborgare besökte Jubileumsparken förra året. Många där för första gången. Antalet besökare till Göteborgs konstmuseum ökade med 23 procent jämfört med föregående år.

Totalt hade museet nästan besökare under året. Beslut från länsstyrelsen skyddar kulturarv. Nu har även Stadsteatern, Konserthuset och Konsthallen förklarats som byggnadsminne av länsstyrelsen. Det innebär att hela Götaplatsen nu är skyddat enligt särskilda regler. Fyra att välja på. Ska det bli en superslinga, spegelscen, en lekfull naturpark eller en SlottsskogsRing?

Under tisdagen avslöjades de fyra anonyma bidrag som tävlar om att förnya Slottsskogsvallens entréområde till jubileumsåret Nu uppmuntras göteborgarna att vara med och tycka till om innehållet i förslagen. Många rum att fylla med nya möten.

Nu vill stadsdelen Centrum samla unga och seniorer under ett och samma tak, med intresse och delaktighet i fokus och möjligheter till möten över generationsgränser som bonus.

Allt i det röda trähuset med vita knutar vid Fattighusåns strand. Pris till prisbelönt regissör. Från år gamla gravar. Nu lämnar Göteborg tillbaka ytterligare 51 av de sammanlagt 89 så kallade Paracastextilierna till Peru. Slottsskogen hoppas på nya kutar. Dobber är en tvåårig sälhanne från Leeuwarden i Nederländerna. Interaktiv belysning i Julstaden. Med ett drag i spakarna byter ljusen mönster och växlar från blått till grönt. Fram till den 7 januari kan göteborgarna själva styra belysningen på Gustaf Adolfs torg.

Verket har skapats på plats, och konstnären Fabra kommer tillsammans med ungdomar från Angered fortsätta utveckla det fram till februari Hallå där, Anette Eliasson på Göteborgs Stadsbibliotek.

Ni blev nyligen utnämnda till Årets Avenyföretag Utökade öppettider i december. Den 5—22 december har bastun i Frihamnen utökade öppettider och bjuder på julmys med glögg och pepparkakor.

Det går dessutom att fynda en gratis julklapp från bokbytarbåset — eller lämna in en egen. Skolplanscher har de senaste åren varit en trendig inredningsdetalj och populära samlarobjekt.

Göteborgs Stadsmuseum har en stor samling av skolplanscher, och nu visas de upp i två utställningar, en fysisk och en på webben. Firar lördag 2 december.

Fritidsgården Tyrolen fyller 40 och firar med scenuppträdanden och ett historierum med bilder och berättelser från verksamhetens alla år. Dags för invigning av Julstaden. Julstaden smygstartar i Brunnsparken klockan 16 då julbelysningen tänds. Där utlovas dessutom snö. På lördagar är det familjebad i Dalheimers hus i Majorna. Från och med 1 januari badar barn gratis. Emigranternas hus har fått kronor i bidrag från Riksantikvarieämbetet för att göra en utställning om det finländska Göteborg. Uppläsningar, teater och sång.

Nästa år är det Europride i Göteborg. Som en start på Göteborgs Stads mobilisering inför det anordnas en manifestation för demokrati och allas lika värde på Stadsteatern. Både göteborgare och medarbetare i Göteborgs Stad är välkomna. Mellanrum heter föreläsningsserien på Stadsmuseet som handlar om staden och människan.

Onsdag 29 november samtalar bland andra professor Ola Nylander och skådespelaren Ulla Skoog om rivning och förstörelse av gamla hus och miljöer i Göteborg. Det går åt mycket färg när göteborgaren Linda Ljungblads konstverk Gothenburg United förs över till den stora duken. I penslarna håller arbetslösa ungdomar som tillsammans skapar en porträttlik återgivning av den ursprungliga tavlan. Till våren kommer vepan hänga på gaveln till Andra Långgatan Kreativ miljö på Tredje Långgatan.

På onsdag 22 november invigs Kulturskolans nya lokaler på Tredje Långgatan Då bjuds på en inblick i den kreativa miljön, med deltagare som dansar, spelar musik och teater i sina nya, specialanpassade lokaler. Sticker ut och smälter in. Hallå där Kajsa Wide, projektledare i tidiga skeden på kommunens fastighetsbolag Higab, som ledde förstudien av ett nytt kulturhus i Bergsjön.

Inte sedan andra världskriget har så många människor varit på flykt i världen som i dag. I Sjöfartsmuseet Akvariets nya utställning möter besökarna människor som flytt över olika hav och tagit sig till Sverige — från andra världskriget fram till i dag. Det är minst 20 fler besökare än förra året. Det visar den utvärdering som nu är klar. Filmfestival för mänskliga rättigheter vänder sig till skolelever i alla åldrar.

Årets filmer handlar bland annat om samernas historia och situationen för papperslösa. Ombyggnad tar längre tid än planerat. Planerna var att Röhsska museet skulle öppna igen i juni nästa år. Så blir det inte. Ombyggnaden av entrén och foajén drar ut på tiden. Välkommen in i magasinen. Synd och skam är temat för Arkivens dag på lördag 11 november. Regionarkivet på Otterhällan visar sådant man försökt glömma och kanske också gömma, som lobotomering på Lillhagens sjukhus, utomäktenskapliga barn och Jack the rippers offer Elisabeth Gustafsson.

Två månader lång utställning. Besökarna i Trädgårdsföreningen och Slottsskogen kommer att kunna se och uppleva ljusinstallationerna på kvällarna. Grundskoleelever från västra Göteborg skapade en musikteater och satte upp den ihop med Göteborgs Symfoniker på Konserthuset. Nu har barnens arbete blivit en fotoutställning. Fler personer än någonsin besökte Liseberg under halloween. Nu ska hela parken kläs om för julen — som startar om bara några veckor.

Mycket nytt på programmet. Sedan Göteborgs-Posten slutade anordna Göteborgs Lucia har staden saknat gemensamt luciafirande. Men i år tar Hvitfeldska gymnasiet över och lussar bland annat på invigningen av Julstaden Göteborg En regnlekplats, vad är det?

En lekplats som tar vara på regnet och blir extra kul när det regnar, så klart. För att besvara den frågan vill park- och naturförvaltningen nu få in idéer från göteborgarna.

Aktiviteter i hela stan. Nu börjar höstlovet i Göteborg och det kommer inte vara svårt att hitta roliga saker att göra. Böcker och kusliga aktiviteter är återkommande teman under veckan. Hur fungerar din bostad för dig?

Vilken belysning ska du välja i ditt hem? Och var byggs det stadsdelen? Det och många fler frågor får besökaren på Äldredagen den 9 november svar på. Digital åktur i Valkyria. Efter tio år på samma prisnivå höjs nu priset för årsbiljetten till Göteborgs Stads museer.

För alla över 25 år blir priset kronor från och med nästa år. Höjningen görs för att garantera kvaliteten på utställningar och program.

Prishöjningen omfattar dock inte Naturhistoriska museet som drivs av Västra Götalandsregionen. Halloween vs påsk på stadsbiblioteket. Varför klär vi ut oss på halloween och varför verkar skrämselhögtiden vara mera populärt bland ungdomar än påsken? Det svarar kulturhistorikern Fredrik Skott när han föreläser om utklädningstraditioner, som en del av stadsbibliotekets tema Kulturarv och bildning. Club Oscar på Stampens träffpunkt är en frizon. Inte för det är något fel på damer, men för att det blir något annat utan dem.

Eller som Arne uttrycker det: Man behöver inte prata. Av seniorer för seniorer. På fredag 27 oktober är det dags för Seniormässan på Allégården. Unikt projekt som även skapar bostäder. Vid Gröna Vallen ska det byggas en ny form av byggnad som innehåller både bostäder och idrottshall.

Det är en klimatsmart hybrid med en egen finansieringsmodell som ska ge nytt liv till området. Konstinstallationer inför Göteborgs årsjubileum. Ett knallgult torn bland höstlöven i Skogome och ett hav av liljor på Härlanda fängelses gamla rastgård. Projektet Land art är konst som tar avstamp i landskapet. Som en del av stadens årsjubileum lyfter sju verk fram grönområden i hela Göteborg.

Om åtta månader och efter hamnstopp i städer som Kapstaden och Guangzhou anländer båtarna till Göteborg i juni. Har stått vid Avenyn sen I över hundra år har han stått och blickat ner på förbipasserande från sin plats på Kungsportsavenyn.

Nu har statyn av John Ericsson restaurerats och skiner med ny glans. Fynda på lördag 21 oktober. Gratis inträde för den som vill fynda och gratis bord för den som vill sälja. Nu är det snart premiär för Biskopsgårdens egen megaloppis — ett arrangemang som föreslagits av medborgarna i stadsdelen. Något för både stora och små. Lär dig måla akvarell, gå på stadsvandring, eller upplev konst och poesi. På lördag 21 oktober är det dags för den sjunde upplagan av Kulturvandring i Hammarkullen.

Fri entré till nästan allt. Foajémingel, bokpresentationer, filmloop, musik i Palmhuset, barhäng med livemusik, strupsång och parkhäng under sommarsolen är bara några av programpunkterna för årets upplaga av Kulturnatta.

Berättar om språk och stil. Reaktionerna var väldigt positiva när det blev klart att årets Nobelpris går till den brittiska författaren Kazuo Ishiguro. Den 3 december kommer Rose-Marie Nielsen, som översatt fem romaner av Kazuo Ishiguro, till Stadsbiblioteket för att berätta om nobelpristagarens språk och stil.

Halloween börjar fredag den Vad är människor rädda för? Det är frågan som Liseberg har ställt sig inför årets Halloween. Och nu är parken laddad med tre skräckhus, två skräckområden och flera mystiska, rysligt mysiga områden för såväl modiga som lite mer lättskrämda. På fredag 13 oktober öppnar grindarna till årets läskigaste nöjespark. I morgon lördag 7 oktober bjuder Göteborgs Stads Sverigefinska råd in alla med finska rötter till en Sverigefinsk eftermiddag på Stadsbiblioteket.

Här bjuds på mingel, information och barnteater. I morgon lördag 7 oktober är det invigning och pyssel med Kreativa Karin. Bland smugglare, pirater och sommargäster Från smugglarnäste och lönnkrog till populärt utflyktsmål för sommargäster.

Bratten på Styrsö har en brokig historia och genomgick under talet något som med dagens språkbruk närmast skulle kunna kallas en gentrifieringsprocess.

Torsdag den 5 oktober klockan Glängtan en hyllning till naturen. För kanske första gången någonsin på en svensk teaterscen används hologram som en del av handlingen. Backa Teaters barnföreställning Gläntgan, med urpremiär onsdag den 4 oktober, beskrivs som en poetisk och koreografiskt vacker pjäs om vetenskap. Satsning på unga och hälsa. Biskopsgården, Bergsjön och Hammarkullen ska få nya fotbollsplaner. Det är IFK Göteborg som bygger vidare på ett internationellt initiativ att genom fotboll skapa bättre förutsättningar för barn och ungdomar.

Först ut att få en av de nya planerna är Sjumilaskolan i Biskopsgården. Dyslexivecka på Frölunda bibliotek. Det finns många olika sätt att läsa och ta till sig en berättelse. Det tar Frölunda bibliotek fasta på den 2—6 oktober. Välkommen för att få boktips, veta mer om talböcker, lättläst, hjälpmedel för dyslexi och träffa författare. Utegym behöver inte bara betyda armhävningar och träning, utan kan också vara kul och inspirerande.

Det är tanken bakom Dalens utegym i Slottskogen, som invigs lördagen den 23 september. Plats för aktivitet och vila. Torsdag den 21 september klockan 15 invigs Flatås park, som har fått en helt ny gestaltning. För att ge läsningen en extra skjuts delar stadsdelsförvaltningen Angered ut böcker till alla barn som går i förskoleklass i stadsdelen. Demokratibuss invigs på Rymdtorget.

Cirkus, musik, teater, streetgames, utdelning av kulturpris och invigning av en Demokratibuss. På årets Tellusfestival på Rymdtorget händer massor av skoj och dessutom firas att Bergsjön fyller 50 år. Träffa olympiska förebilder på Liseberg. Fäktning, brottning eller kanske skateboard? Under Olympic Day på Liseberg den 22—24 september får barn och unga möjlighet att prova på olika idrotter — men också träffa olympiska förebilder. Fri entré för barn och unga. Månadens språk ska främja Sverigefinsk kultur.

Göteborgs stadsbiblioteks blir lite finskare under september. Med författare, regissörer, musiker och sagostund hyllas den Sverigefinska kulturen. Stadsbibliotekets m2 vid Brunnsparken har fått en alldeles egen inriktning. Med inspirationsföreläsningar och fokus på föräldrar, lärande, sysselsättning och hälsa kommer det lilla biblioteket med de stora skylfönstren bli arena för ett jämlikt Göteborg.

Fler ska lära sig simma med gratis simundervisning Göteborgs skolor har precis kommit igång efter sommaren och i över 80 av dem finns simning på schemat. Genom att erbjuda gratis simlektioner vill Göteborgs Stad öka simkunnigheten och jobba för ett mer jämlikt Göteborg. Trädgårdskollektiv skapar gemenskap På en ganska tråkig plats i Brunnsbo som upplevdes otrygg av boende i området, har det nu hänt något.

En grön oas med blommor, grönsaker och bärbuskar samsas med parkourbana och en burplan för bollsporter. Hur gick det här till? Succén från förra året gav mersmak. Den som vill hugga i ett två ton isblock bör leta sig till Ringön på lördag 2 september.

Då slår områdets verksamheter upp sina portar och bjuder in till årets Ö-fest med utomhusbio, drakbygge, truckkörning, öl, musik, loppis, mat och mycket, mycket mer. Under hösten kan unga mellan 13 och 15 år prova på ett pass gymträning i Angered Arena, Lundbybadet och Skatås utan avgift. Frisbeegolf, tipspromenad och fyspass. Den kommande helgen augusti finns chans att prova på nya utomhusaktiviteter på Skatås och Länsmansgårdens motionscentrum.

Består av 9 konstverk. Göteborgs Stads samling av konstverk som visas i offentliga rum fyller 70 år. Det firas genom en utställning med vernissage på Stadsbiblioteket 6 september. Arkitekter får tävla med förslag.

Slottskogsvallens entrépark ska utvecklas och rustas upp. Tanken är att det ska bli ett område för aktivitet och rörelse. Nu inleds en arkitekttävling och vid årsskiftet ska göteborgarna få tycka till om tävlingsbidragen.

Frilagret — Göteborgs kulturhus för unga — fyller fem år och bjuder in till fest tisdag 29 augusti. Programmet bjuder på framträdanden av tidigare arrangörer och ett panelsamtal om Göteborgs Kulturliv. Invigning på Ullevi ikväll. Europas ryttarelit är i Göteborg för att tävla i EM. Göteborgarna kommer att kunna ta del av hästfesten på många ställen i staden. På lördag 27 augusti kan du uppleva hästkrafterna på riktigt nära håll i Slottsskogen.

Men det finns fortfarande luckor att fylla. Göteborgaren Llefen Carrera har målat hela livet, men aldrig haft en utställning eller visat någon av sina tavlor offentligt. I våras tog hon så mod till sig och skickade in fem tavlor till Gothenburg Art Nu kommer ett av hennes konstverk — liksom elva andras — målas upp på fasaden till ett av Göteborgs höghus.

Över 1 deltagare. Paula Aijmer, planeringsledare för ungdomsfullmäktige, som i onsdags anordnade byggaktiviteten Wellpapp wonderland i Trädgårdsföreningen under Kulturkalaset, vilket lockade över 1 deltagare. Har fått sitt namn på spårvagn nr När komikern och skådespelaren Per Andersson på onsdagseftermiddagen körde in på Drottningtorget med en spårvagn med sitt eget namn på var det andra året i rad en komiker uppmärksammades.

Provar på idrotter Hallå där! Joel Rauswall, projektledare Västra Götalands idrottsförbund, som i fyra dagar lett organisationens första sportskola i Kallebäck, där ett tal barn per dag prövat på olika idrotter. Så vad är en sportskola? Bussar till och från Kanaltorget. Under Kulturkalaset bjuder kommunala bostadskoncernen Framtiden sina hyresgäster på bussresan tur och retur mellan fem bostadsområden och centrum.

En nystartad kör med gott om livserfarenhet och starka stämmor samlas i Linneakyrkan på tisdagar. Över 1 programpunkter. Göteborgs kulturkalas bjuder på fem fullspäckade dagar med konserter, mat från hela världen, filmvisningar, författarsamtal, konsthantverksmarknad, teater och mycket annat. Trots att kulturkalaset i år är en dag kortare erbjuds nästan lika många programpunkter som tidigare år.

Rita manga, spela i band eller dansa. Aktiviteter längs hela Västkusten. Den 5 till 13 augusti fylls hela västkusten med olika aktiviteter med anknytning till havet. Under Västerhavsveckan kan man prova på allt från sportfiske, båtturer och sälsafari till att hjälpa till med havsforskning eller städa havet från skräp. Något för alla åldrar. Prova på parkour, fynda på bakluckeloppis, spela boule med kompisarna eller testa styrkan i en superhjälteworkshop.

Det händer mycket på Kanaltorget i sommar. Kransbinding, stångdans och hoppborg. Många ting är sju — kaksorter, dödssynder, blomsorter under huvudkudden… och inte minst midsommarfiranden som anordnas av Göteborgs Stad! Allt från dans runt stången och kransbindning till hoppborg och orkesterparad står på de olika programmen. Sjöfartsmuseet Akvariet ska få ett nytt akvarium, ny entré och bättre tillgänglighet. Dessutom kommer grönytorna i Gamla Varvsparken att bli större än i dag och få plats för ett kafé sommartid.

Digert underhållningsprogram i sommar. Skateboardåkande ungdomar, småbarnsföräldrar och allsångssjungande äldre. I Bergkristallsparken i Tynnered i Västra Göteborg satsas det på generationsmöten. Nu har parken nyinvigts. Göteborgarna vill se fler utegym och simhallar i Göteborg.

Det visar den medborgarundersökning som genomförts under våren. Svaren visar också att över 70 procent tränar en eller fler gånger i veckan.

Prova på linoleumtryck, häng med på en paddlingshajk till Vättlefjäll eller testa fäktning! I Göteborgs Stads kalendarium finns just nu sommaraktiviteter att välja på för alla sommarlovslediga barn och ungdomar.

Rösta på din favorit. Nästan bidrag — från 38 olika länder — kom in till konsttävlingen Gothenburg Art Nu får allmänheten rösta på vilka konstverk de vill ska målas upp i Göteborg. Röstningen pågår till 3 juli. Nu börjar orkesterlägret Side by Side. Den 14—20 juni fylls Konserthuset av musicerande barn och ungdomar från många länder, som deltar i kör- och orkesterlägret Side by Side by El Sistema Sweden. I samband med lägret ges också flera konserter, bland annat med dirigentkändisen Gustavo Dudamel och dessutom bjuds allmänheten in till allsång i Trädgårdsföreningen.

På lördag den 10 juni är det Positivparkens dag! Då blir det storband, Balkanfunk, kulturskolekonserter, graffitiskola och mycket mer i utflyktslekparken precis norr om Frölunda torg. Högläsning under West pride. På fredag och söndag anordnas regnbågsfärgade sagostunder i Göteborgs Stads tält i Regnbågsparken, där bibliotekspersonal läser högt och tipsar om barnböcker som bryter normer. Chans att prova allt från bowling till dans.

Vi mår bra av att röra på oss. Men att börja med en aktivitet eller träning är en annan sak. Med en aktivitetsdag den 10 juni vill Hisingens tre stadsdelar inspirera personer med funktionsvariationer att komma igång. Presenterar ny modell för normkritik. Snart vajar regnbågsflaggor över hela staden. Det är dags för West Pride den 7—11 juni och Göteborgs Stad är en stolt deltagare. I år presenteras en ny modell för normkritiskt arbete och den första hbtq-planen möter allmänheten.

Öppet på nationaldagen 6 juni. En lång mörk tunnel bakom en bastant grind i järn. Vi är vid Oscar II: Nu börjar hamnens guidade båtturer. För femte sommaren i rad kan göteborgarna uppleva Göteborgs hamn från sjösidan. På fredag 2 juni är det premiär för de guidade båtturerna och då kan man se det största kryssningsfartyg som nånsin anlöpt Göteborg.

Kommer från länder. För elfte året i rad välkomnas nya göteborgare, som fick svenskt medborgarskap under förra året, i en ceremoni i Slottsskogen på nationaldagen. Alla är välkomna till Apslätten. Nu är det återigen dags att breda ut picknickfilten.

På nationaldagen 6 juni anordnas Picknickfestivalen för tolfte året i rad. Arrangörerna räknar med att runt 5 personer tar sig till Apslätten i Kålltorp med korgen för att umgås.

Kalas med fokus på talet. Med fyra år kvar till den stora årsfesten tjuvstartar Göteborgs stadsmuseum och bjuder på ett litet genrep. På söndag är det år sedan staden grundades och det firas bland annat med en filmpresent till göteborgarna. Människor emellan för sjätte året. I samband med West Pride anordnar Örgryte-Härlanda återigen hbtq-dagar för seniorer. Onsdag 7 juni föreläser Arne Nilsson om hur det var att växa upp som blivande bög i Göteborg under efterkrigstiden.

Göteborgs idrottsprofiler bjöd under fjolåret på många oförglömliga sportsliga ögonblick. Över idrottsutövare skrev in sig historieböckerna genom att ta SM-guld i sin idrott. Den 24 maj bjöd Göteborgs Stad in sina mästare till fest för att fira framgångarna. Artrock, somalisk dans och Arja Saijonmaa. Slottsskogen, stadsdelstorg, koloniområden — från maj till augusti kommer stadens sommarunderhållning att poppa upp på massor av spelplatser i stadens alla stadsdelar.

Hallå där Linus Nilsson, fritidsledare i Västra Hisingen, ni är i slutfasen av planeringen inför årets skolavslutningsfestival för elever från alla skolor på Västra Hisingen.

Berätta — vad är Summerwind? Öppet och välkomnande på Kungsportsplatsen. Bättre tillgänglighet, ny teknik och design som inspirerar. Lagom till turistsäsongen öppnar turistbyrån vid Kungsportsplatsen igen efter en längre tids renovering. Invånarguider visade vägen till trygg verksamhet. Café Sol är en trygg mötesplats för tjejer i alla åldrar och en del av fritidsverksamheten Upptakt vid Vårväderstorget. Länge har besöksantalet varit lågt. Men med den nya kommunikationskanalen invånarguider så har besöksantalet ökat markant.

Ny utställning på Emigranternas hus. Under året har Munkebäcksgymnasiets språkintroduktionselever fått skriva och berätta om sina upplevelser under resan till Sverige. Materialet kommer att användas för en ny utställning på Emigranternas hus. Startskott för stor kampanj. Är du mellan 13 och 25 år och lässugen? Den 13 maj börjar kampanjen Värsta Boken som delar ut tusentals nya böcker gratis till ungdomar.

Nu öppnar utomhusbassängen i Frihamnen. För tredje året i rad kan göteborgarna bada mitt i stan, i utomhusbassängen vid Jubileumsparken i Frihamnen. I morgon, lördag 6 maj, öppnas badet för säsongen och under dagen finns tävlingssimmare och ansvariga på plats för att svara på frågor. Högläsningsklubben Boka på Göteborgs stadsbibliotek vänder sig till ungdomar och unga vuxna i åldern år som läser högt tillsammans på lättläst svenska.

Böckerna blir ett sätt att ta till sig både språket och det svenska samhället på ett inkluderande och engagerande sätt. Den 16 maj är sista träffen för terminen — ingen föranmälan krävs. Klassiska böcker och digitala framsteg. Karin Boye och Gunnar Ekelöf är några av de klassiska författare som diskuteras under stadsbibliotekets vårsalong. Lördag 13 är det finlandssvensk litteraturdag, med berättelser om och av de senaste 50 årens finlandssvenska författare. Med backluckeloppis på söndagar, parcour, boulebana, dans, food trucks och uppträdanden vill Göteborgs stad göra Kanaltorget till en trygg plats för alla.

I samarbete med andra aktörer skapas därför ett stort sommarevent med mat, kultur och aktiviteter för alla åldrar. De allra flesta barn och unga är nöjda med sin fritid, mest tillfreds är de som rör på sig. Barn med utlandsfödda föräldrar och de som bor i Angered och östra stadsdelarna är mindre nöjda med sina fritidsaktiviteter. Propellerns uppfinnare står sedan år staty i korsningen Kungsportsavenyn och Parkgatan. Under våren och sommaren restaureras bronsstatyn och försvunna delar återställs.

Här kan du fira in våren. Körsbärspicknick, Valborgseld, cortège eller klappa lamm. Det finns något för alla. Vare sig du gillar traditionellt firande eller något nytt, stort eller smått, så kan du fira in våren i Göteborg. Pris för bästa svenska kriminalroman. Störst av allt heter års bästa kriminalroman.

Kommer från Design Museum i London. Röhsska museets nya chef heter Nina Due. Efter 15 år som utställningschef på Design Museum i London är hon nu lektor på Högskolan för design och konsthantverk i Göteborg.

Nina Due tillträder den nya tjänsten i augusti. Fornnordiskt tema nytt för i år. I morgon lördag 22 april börjar Lisebergssommaren. Den utfördes till det nybyggda stadshuset i Amsterdam och har visats över hela världen. Nu kommer Rembrandts mästerverk "Batavernas trohetsed till Claudius Civilis" till Göteborg för första gången. Låna fritidsprylar på Frölunda Torg. På lördag 22 april kan du börja låna fritidsprylar kostnadsfritt på Frölunda Torg.

Då invigs Göteborgs andra Fritidsbank med besök av lokala sportprofiler. Till kamp mot analfabetism. En människorättsaktivist från Turkiet, en ljudkonstnär från Berlin och en målare från Holland. Men i fokus står boken, författare och deras betydelse för att sprida kunskap och förståelse mellan människor. Den 23 april firas världsbokdagen på Stadsbiblioteket. Den 20 april öppnar Barnens zoo i Slottsskogen för sommaren.

Den inhägnade djurgården är främst inriktad mot de lite yngre och lockade förra året cirka besökare. Vårt Göteborg har förmånen att få hälsa på några dagar i förväg och träffar månadsgamla killingar, samt en väldigt intresserad äldre släkting.

Kvilt ett hantverk i tiden. Överblivna spillbitar av tyg blir textilkonst i händerna på Lapphexorna. De är Sveriges äldsta kviltförening och firar 30 år med utställningen Låt tusen tyger tala! Under nio dagar i april är det fullt ös på Göteborgs jazzscener — då är det nämligen dags för års upplaga av GMSTN Jazz, en jazzfestival som sprider ut sig på satellitscener över hela stan mellan den 21 och 29 april.

Från folkdans till hip-hop på Göteborgsoperan. På annandag påsk intar tioårsjubilerande Just move it scenen på Göteborgsoperan. Unga dansare inom de mest skilda genrer möts i tre olika kategorier, i en tävling där showen och inte tekniken är avgörande. Det ger både nybörjare och proffs chansen att vinna. Europas längsta dive coaster. Våren inviger Liseberg ännu en berg- och dalbana, nämligen Valkyria som blir Europas längsta så kallade dive coaster med en störtdykning på 50 meter rakt ner i ett hål under marken.

Nu är det klart hur bansträckningen ska se ut och hur bygget kommer att påverka resten av nöjesparken. Intriger och bevingade ord på Stadsteatern. Till lunchen serveras en bearbetning av William Shakespeares klassiska drama, med Ingemar Carlehed och Christel Körner i rollerna. Det sammansvurna paret Macbeth bjuder på en thriller i slottsmiljö, med otaliga intriger och många bevingade ord.

Ny app för tillgänglig fritid. Nu finns en ny app för en aktiv fritid för alla. Det är ideella föreningen Passalen som står bakom den nya tjänsten Göra. Från äggspaning till streetfiske. Upptäck ägg på Naturhistoriska, spela spel på Liseberg eller påskpyssla på Hjälllbo bibliotek. För påsklovslediga barn och unga finns det gott om saker att hitta på. Funktionsvariation spelar ingen roll. Den ideella föreningen Passalen gör nu en särskild satsning på fritidsaktiviteter i stadsdelen Centrum, tack vare en extra pengar från stadsdelsförvaltningen.

En grön park som andas växtkraft och lugn. Det blev valet när medborgarna i Lundby fick rösta om den nya parken i Kvillebäcken. Redan är det tänkt att delar av parken ska vara klar.

Två mil långt konsttråk genom stan. Inför Göteborgs årsjubileum utlyser nu projektet Sätt färg på Göteborg en internationell konsttävling. Tävlingen är öppen för alla att komma med förslag på hur ett 21 kilometer långt konststråk från Angered till Röda Sten ska se ut.

Delar på kronor. Stipendierna är på 30 respektive 50 kronor. Musik, dans och tal. Den 8 april infaller Internationella Romadagen — romernas nationaldag. Det firar Göteborgs Stad på Stadsbiblioteket, och dessutom uppmärksammas romsk kultur på flera platser i Angered samma vecka. Kalas på söndag 2 april. I år är det 50 år sedan Stadsbiblioteket på Götaplatsen stod klart.

Nu firas femtioåringen med bland annat tal av Astrid Lindgren, musikmöte mellan Daniel Lemma och Karin Boye, origami och göteborgarnas egna minnen av sitt stadsbibliotek. Nu söker man volontärer för att få festen att gå så smidigt som möjligt. Byggstart i slutet av mars. En ny lekplats i tre delar, men också tydligare entréer och nya sitt- och mötesplatser.

Det blir resultatet av den ombyggnad i Vasaparken som startar andra halvan av mars. Resultatet kommer att så klart i början på juni. Insamlingsevent på Frölunda Torg.

Under våren öppnar succékonceptet Fritidsbanken på Frölunda Torg. Pjäsen dagar handlar om denna paradoxens ålder, och innehållet är till stor del utformat av skådespelarna själva. Så var livet i stadens barndom. Hur var det att leva som göteborgare på talet? Med hjälp av unika föremål, noga utvalda scener, ljudmiljöer och modern teknik tar Göteborgs stadsmuseum oss tillbaka till när allt började.

Internationella kvinnodagen 8 mars firas med både komik och allvar på Stadsbiblioteket. En psykolog, fem tjänstemän och två galna skåningar lovar att ta pulsen på Göteborgs jämställdhetsarbete.

Nio olika finns att låna. Från och med den första mars finns färdiga bokpåsar med tema högläsning att låna på samtliga bibliotek. En chans att vara kreativ på sommarlovet. Idag onsdag öppnar ansökningstiden för årets kommunala kultursommarjobb. Det finns totalt 80 platser.

I topp bland 39 storstäder. Vi är sociala i Göteborg. Enligt bokningssajten Hostelworld är staden den mest sociala staden — i hela världen.

Stadsmuseet anordnar en busstur i det Sverigefinska Göteborg och på Röhsska museet visas en finsk designutställning av Jenny Holmlund. Lanseras på ryttar-EM i augusti. Att få sitta med sina kompisar, kunna ta in vad speakern säger och få samma information som alla andra tar många för givet vid ett arenabesök. Men tyvärr är det ingen självklarhet för alla.

Därför lanserar Got Event till hösten en ny app som ska öka tillgängligheten för fler besökare. Ungdomsforum för dig med finska rötter. Hur är det att vara ung i Göteborg och ha rötterna i Finland?

När är man svensk och när är man finsk? Konstnär, författare, illustratör och inspiratör. Tove Jansson rörde sig otvunget över genregränserna på ett sätt som blivit naturligt först i dag. I lördags var det vernissage för Tove Jansson — Lusten att skapa och leva på Göteborgs konstmuseum, där närmare verk visas i en interaktiv miljö på tre våningsplan.

Självsäkra unga invandrarkvinnor eller ett äldre lesbiskt par. Varför får de så sällan symbolisera vardagliga situationer? Fotoutställningen Bilder som förändrar världen vill få oss att tänka till.

Varför väljer vi de bilder vi gör och vad symboliserar de bilder vi väljer. Flyttar in på Dalheimers. I början av mars kommer Datorspelsklubben att flytta in på Dalheimers hus i Majorna. Klubben är en insats inom LSS och öppen för barn och unga från hela Göteborg inom autismspektrum. Hoppas nå en yngre publik. Med nya programpunkter och reducerat pris för barn och unga skolelever hoppas Got event få nästa generations hästälskare till Gothenburg horse show.

Kunnig panel har svaren. På onsdag 15 februari drar Alltinget igång på stadsbiblioteket, med frågor och svar om de mest skilda ämnen. Vill du veta varför det du lägger in i mangeln kommer ut felvänt, hur flugor lyckas sitta kvar i taket eller få USA: Fyller 50 år i år.

Träffade du din stora kärlek vid utlåningsdisken eller lärde sig ettåringen gå på barnavdelningen? Då vill Stadsbiblioteket gärna veta det. Inför årskalaset den 2 april efterlyses nämligen besöksminnen från och med invigningen och fram till i dag. En av tre finalister. Göteborgs stadsmuseums utställning Värdefullt är nominerad till Årets utställning Priset delas ut av föreningen Forum för utställare och belönar en utställning producerad på svenska museer, konsthallar eller byråer.

Ett, tvål, tre — är du poolklar? Klä av dig naken, tvåla in hela kroppen och skippa underkläderna i bassängen. Det är budskapet i idrotts- och föreningsförvaltningens nya kampanj Poolklar som startar den 7 februari. Kemiexperiment på Naturhistoriska, Mumintroll och serier på Konstmuseet, en skridskotur på Ruddalen.

Det är ett axplock av alla aktiviteter för barn, ungdom och vuxna som anordnas i staden under sportlovet. I sommar dirigerar Gustavo Dudamel, till vardags chefdirigent för Los Angeles philharmonic orchestra, unga musikintresserade på musiklägret Side by side. Medborgarbudget för ny park. Nu kan Hisingsbor och andra intresserade vara med och påverka hur en ny park i Flunsåsstråket ska se ut. För att förenkla idéinlämningen har stadsdelsförvaltningen Lundby och park- och naturförvaltningen tagit fram ett speciellt spel — Flunsåsspelet.

Årets första lamm har kommit. I förra veckan fick Slottsskogens djurpark två nya mjuka invånare. Deras mamma, hälsingefåret Mira, tar föräldraskapet på stort allvar. Dags för nästa seglingsfest. Volvo Ocean Race kommer tillbaka till Frihamnen och Göteborg. Datumen som gäller är juni , då det både är målgång och start av den sista avgörande etappen av världskappseglingen.

Stadsbiblioteket inleder programsäsongen med fokus på mångkonstnär Mare Kandre var författare, poet, konstnär och musiker. Idag är hon en ikon i vissa kretsar, men okänd för många andra. Det vill stadsbiblioteket ändra på med sin nya utställning. Sjöfartsmuseet Akvariet slog besöksrekord. Sjöfartsmuseet Akvariet var förra året Göteborgs mest besökta museum.

En av förklaringarna är att utställningen Bläckfisken blev en publiksuccé. Nu förlänger museet utställningen och låter den stå över sommaren Filmfest för de yngre. Helgen före den stora festivalen är det de unga filmälskarnas tur att sjunka ner i biofåtöljen.

Tio olika filmer visas under Göteborgs Lilla Filmfestival, som inleds med en världspremiär av den nervpirrande filmen Rum Ahmed och Amina har ett hemligt förhållande — men vad kommer hända när Aminas bröder upptäcker det? A love story är en kortfilm som följer en grupp ungdomar under ett dygn i Bergsjön. Hallå där Alina Skoratovska, du spelar en av huvudrollerna i filmen som har premiär på Göteborg filmfestival den 4 februari.

Tjejer och transpersoner mellan tolv och 16 år får lära sig att spela instrument och skriva låtar. Som avslutning på veckan blir det konsert för vänner och familj.

Planer på om- och tillbyggnad. Det kommunala fastighetsbolaget Higab är ny ägare till fastigheten Sjöfartsmuseet. En förstudie pågår redan om hur museilokalerna ska byggas ut och utvecklas. Träff på Folkets hus i Hammarkulllen. Stadsdelsförvaltningen i Angered bjuder för första gången in till ett mingel för kultur- och idrottsföreningar den 25 januari.

Arrangemanget är tänkt att öppna dörrar för nya samarbeten — både mellan stadsdelen och föreningarna och mellan föreningarna själva. Tillgängligt och öppet för alla. Den 23 till 29 januari är det hälsovecka på Dalheimers hus. Då blandas prova-på-aktiviteter med föreläsningar, föreställningar — allt i hälsans och glädjens tecken. Tänk dig att vatten är en bristvara och att norra Finland har blivit en av få säkra platser att leva på. Tänk dig att militären övervakar allt och att du tvingas välja mellan säkerhet och strid, mellan kunskap och makt.

En chans att hitta rätt träning. Nytt år, nya möjligheter — den januari öppnar alla kommunala friskvårdsanläggningar dörrarna för års hälsovecka.

Satsning för hälsa och hållbarhet. Sugen på att åka skidor eller spela golf — men saknar grejer? Lugn, snart kan du gratis låna det du behöver på Fritidsbanken vid Frölunda Torg. På så sätt spar du både pengar och miljö. Renoverat med historia och stil bevarad. Med livemusik, barnteater och tal återinvigs Kyrkbyns bibliotek i morgon, lördag den 17 december.

Biblioteket har varsamt renoverats för att behålla sin ursprungliga stil och allmänheten hälsas välkommen till invigningen — gärna i talskläder. Arkitekttävlingens bidrag ställs ut. Nu är bidragen i arkitekttävlingen för kulturhuset i Bergsjön inlämnade. Under januari och februari finns möjlighet för allmänheten att se förslagen — först på Bergsjöns bibliotek och sedan på Stadsbiblioteket. Anette Eliasson, för närvarande bibliotekschef i Mölndals stad, har utsetts till ny sektorchef för biblioteken på Göteborgs Stads kulturförvaltning.

Aktiviteter för alla åldrar. Nu ska det bli mer lek, dans och trygga utemiljöer i Biskopsgården och Hammarkullen. Det är Bostadsbolaget i Göteborg som får ta del av pengar från Boverkets särskilda satsning på utemiljö.

Anna Mannheimer får Göteborgs spårvägars kulturpris Där tog hon överväldigad och glad emot priset. Havre, halm, hyacinter och amaryllis.

Halmstjärnor, havrekärvar och en skog av hyacint och amaryllis. I jul sprider blomsterkreatören Gunnar Kaj grönskande helgstämning i Palmhuset. Med turkosskimrande vatten, en svag doft av klor och ekande röster från modiga badare som vågar sig hela vägen upp i hopptornet lockar Valhallabadet göteborgarna till såväl vila som träning och rekreation. På onsdag 7 december är det 60 årskalas. Lirare och ledare prisas.

Improvisationsteater, sång, dans, poesi och konst av unga kulturutövare visas mellan den 8 och 10 december i en glascontainer vid Stora Teatern. Det är Fritid i Centrum som står bakom konceptet Yulebox. Börjar med kortfilm för filmfestivalen.

Familjebostäder och Göteborgs filmfestival lanserar nu ett gemensamt projekt där ungdomar från Bergsjön ska få lära sig att göra film. Projektet inleds med en kortfilm som görs redan till filmfestivalen Göteborgs Stadsmuseum har bjudits in till Sydkorea för att inspirera till arbetet med att ta fram ett nytt barn- och familjevänligt museum.

Blondie webkamera prata Blondie webkamera prata. Masturbat för bf cellphone pra Liten nicky - spritz mit mir t Mariehh tyska mes smutsiga pra Giny-lamour - deine wixxvorlag Smutsiga talande baben pjäser Deine gier - wichsvorlage dirt Jessie21 - ansikts- smutsiga p Sandradevot - pov smutsiga pra Bate och talande på telefon Bate och talande på telefon. Heisse-chantal - smutsiga prat Lolly - fejka cumsprut smutsig Anna anal24 - smutsiga prata t Kurviga devil - wichsvorlage s Sexig desi randi gör masti pra Arab tonåren prata ca sex-asw Bystiga smutsiga talande nördi Prata min flicka till henne le Lil slampa körd medan talande Talande i telefon och sugande Talande i telefon och sugande.

Tonårs älskar till vara rörd m Dirtytalk särskilt allvarliga , amatör. Tonårs sugande svart kuk medan Het tonårs fingrar fittor meda Sexig blondin talande på den t Verklig - talande anala mynx s Smutsiga talande tonårs bate amatör , tonåring. Sugande enormt svart kuk medan Blondin blir körd av dildon me Masturberar medan talande på d Smutsiga talande hustru tar en Smutsiga talande lesbisk baseb Två flickor talande smutsiga n Unseen otäck talande tonårs amatör , tonåring.

Unseen smutsiga talande bate Unseen smutsiga talande bate. Smutsiga talande tonårs soaked Unseen smutsiga talande hora Unseen smutsiga talande hora. Dirtytracy - vovve, smoke, smu

. Sex masaja samiras underkläder homo Bokmässan är här och Göteborgs Stad medverkar på flera hörn. Latina talande på den telefon Öppet på nationaldagen 6 juni. Trots en tydlig minskning av antalet norska besökare ökade nöjesparken sin omsättning med fem miljoner kronor jämfört med förra sommaren. För påsklovslediga barn och unga finns det gott om saker att hitta på. Glängtan en hyllning till naturen. Dirtytracy - vovve, smoke, smu

Shemale escort service escort mogen gay stockholm

arab tonåren talk ca sex-asw gangbang smutsiga prata video- . godis samira - tyska avrunkning smutsiga talk deutsch gangbang smutsiga prata video- . where to find nuru massage sperma fuck Gratis Sex Videos. Porno video - nuru massage, dick sucking videos, hole, homo, fuck her hard, fudendo. 13 apr Erotiska underkläder dam afrikansk massage stockholm, Sex eskort. första Mer information: Samiras underkläder, Götgatan 46, Södermalm. sex free porn.

Sex masaja samiras underkläder homo